"Διαδρομές μέσα από την τέχνη και τη συνύπαρξη"

Στο ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, με συνοδοιπόρους ομάδα μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των Γυμνασίων Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και Καστελλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ξεκινάμε τη Β΄φάση του προγράμματος "Διαδρομές μέσα από την τέχνη και τη συνύπαρξη" για το 2021.

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της σχολικής ζωής και η πρόληψη και προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών/τριών, μέσα από την συμμετοχική τέχνη και τη συνεργατική δράση. Οι στόχοι αυτοί συνυφαίνονται με τις έννοιες της βιωματικής και μετασχηματίζουσας μάθησης, της δημοκρατικής συμμετοχής και της δημιουργικής αλληλεγγύης, με γνώμονα την κοινοτική δράση. Ακολουθώντας τη μέθοδο της έρευνας δράσης, το περιεχόμενο των «Διαδρομών» θα διαμορφώνεται σταδιακά, βήμα - βήμα από τους συμμετέχοντες/ουσες. Το ζητούμενο είναι αυτήν την ιδιαίτερα φορτισμένη και πρωτόγνωρη περίοδο που ζούμε να εφεύρουμε έναν τρόπο να νιώσουμε καλύτερα και να συνδιαμορφώσουμε/ ανακτήσουμε τον κοινό χρόνο - χώρο της κοινωνικής ζωής.

Μέρος της δράσης υλοποιείται δια ζώσης -όσο διάστημα τα σχολεία θα είναι ανοιχτά και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα- και η υπόλοιπη δράση θα λαμβάνει χώρα κάθε Τρίτη και ώρα 18:00-19:30 στο διαδίκτυο, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Οι διαδικτυακές «διαδρομές» θα αποτελούν το σημείο συνάντησης όλων των συμμετεχόντων, «μικρών και μεγάλων».

Την ευθύνη του συντονισμού της δράσης έχουν τα επιστημονικά στελέχη του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης Ειρήνη Στρατάκη και Σοφία Περακάκη και η εικαστικός καθηγήτρια Ευαγγελία Αθανασιάδου.

Οι "Διαδρομές μέσα από την τέχνη και τη συνύπαρξη" είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενταγμένο στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Μικροί - Μεγάλοι» του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης.

Το πρόγραμμα λειτουργεί με την ενεργό υποστήριξη - συμμετοχή των εκπαιδευτικών: Κωστάκη Μαρία, Περβολαράκη Φωτεινή, Ξυροτύρη Όλγα, Αθανασιάδου Ευαγγελία. Υπεύθυνη για τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων είναι η Αγγελική Ζαχαράτου.

 

* Για να δείτε την Έκθεση/ Παρουσίαση του προγράμματος μεταβείτε εδώ

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης