Δικτύωση ΚΕΣΑΝ με Κοινότητα (Ιανουάριος 2018 - σήμερα)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2018 έως σήμερα και είχαν πλαίσιο τη Δικτύωση με Κοινότητα - Φορείς, αφορούν:

 • Ένα (01) Βιωματικό Σεμινάριο, 02 συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 14 ωρών, σε επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με θέμα: "Παρεμβάσεις Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι»", που συντονίζει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Σε συνεργασία με το ΚΕ.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη" - Προγράμματα Χανίων, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων και Σητείας, τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων Χανίων και Ρεθύμνου, το Ψυχιατρικό Τμήμα του Βενιζελείου Γ.Ν.Η., το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ, το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου και το Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ "Επιστροφή" (53 άτομα). 
   
 • Ένα (01) Βιωματικό Σεμινάριο, διάρκειας 05 ωρών, σε επαγγελματίες Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, με θέμα: "Αλήθεια ή θάρρος; Ένα βιωματικό παιχνίδια για τις σχέσεις". Σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα» (09 άτομα).
   
 • Διοργάνωση Ημερίδας: "Η εκπαίδευση ως μέσο μείωσης του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας". Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δ. Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής - Εποπτείας Κοινωνικών Δομών - Μετανάστευσης Δ. Ηρακλείου. Συμμετοχή με εργαστήριο "Φωνές νιας πολυκατοικίας: Ένα εργαστήριο για τη βία" (48 άτομα).
   
 • Συμμετοχή με εργαστήρια στο Πανελλήνιο Συνέδριο: "Εκπαίδευση και Πολιτισμός: Σχέσεις και Προοπτικές". Διοργάνωση: ΠΔΕ Κρήτης, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Παιδείας. Εργαστήρια: "Μια βόλτα στα τείχη μας!", "Συν+ομιλώντας με τους έρωτες της εφηβείας", "Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο", "Συζητώντας για τα συναισθήματα …με αφορμή μια ταινία", "…Δουλειά μου είναι να δημιουργώ"
   
 • Συμμετοχή στην εκδήλωση για την "Ημέρα της Γυναίκας" με τα "Παιχνίδια του Κόσμου". Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Ηρακλείου, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Αναπτυξιακή Ηρακλείου.
   
 • Διοργάνωση Διαδραστικού Διημέρου Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας "Μικροί Μεγάλοι" (150 άτομα).
   
 • Ατομικά ραντεβού με ζευγάρια, γονείς, μεμονωμένα άτομα και εφήβους σε θέματα όπως χρήση ουσιών, επιθετική συμπεριφορά, προβλήματα /δυσκολίες στην οικογένεια, στο σχολείο κ.λπ. (47 ραντεβού). 
   
 • Ατομικά ραντεβού με σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων, διευθυντές, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
   
 • Συμμετοχή στις Ολομέλειες, στη Συντονιστική και την Επιστημονική Επιτροπή του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης, για τη διοργάνωση της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης.
 • Συμμετοχή σε Συνέδρια και Ημερίδες (εκπαίδευση - επιμόρφωση στελεχών).
   
 • Συμμετοχή στο Σεμινάριο του Κέντρου Εκπαίδευσης & Εποπτείας του Ο.ΚΑ.ΝΑ.: "Εισαγωγή στην αξιοποίηση και την εφαρμογή των εκφραστικών μέσων και των βιωματικών τεχνικών". 1 στέλεχος πρόληψης x 36 ώρες (03 διήμερα).

Απολογισμός Δράσεων (Ιούνιος 2017 - Ιούνιος 2018)

Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης