Δικτύωση ΚΕΣΑΝ με Κοινότητα (Ιανουάριος 2020 - σήμερα)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2020 έως σήμερα και είχαν πλαίσιο τη Δικτύωση με Κοινότητα - Φορείς, αφορούν: 

 • Αξιολόγηση - Πρακτικά της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης "Πρόληψη: Επιστήμη και Τέχνη της Ζωής". Σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης. 
 • Δημιουργικές κοινότητες: "Ενδυνάμωση της σχολικής ζωής μέσω της παρεμβατικής Τέχνης και της συμμετοχικής δράσης". Πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 36ου και 52ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου. Α’ ΦάσηΣυμμετοχικές εικαστικές παρεμβάσεις σε χώρους των σχολείων από μικτές ομάδες μαθητών - δασκάλων - γονέων. Β’ Φάση«Καλλιεργώ και ΖΩγραφίΖΩ: το ταξίδι μιας ελπίδας που ριζώνει και απλώνει τα κλαδιά της στον κόσμο. Η δράση συνεχίζεται με διαδικτυακές συναντήσεις.
 • Συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις ανταλλαγής καλών πρακτικών για στελέχη πρόληψης, με θέμα: "Η αξιοποίηση των εκφραστικών μέσων στις παρεμβάσεις πρόληψης. Το παράδειγμα της συνεργασίας στην κοινότητα, με εικαστικούς καλλιτέχνες", που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας ΟΚΑΝΑ. Παρουσίαση εργαστηρίου, με θέμα: "Εργαστήρι MOVERE: Ένα πρωτότυπο πιλοτικό πρόγραμμα για τα συναισθήματα για μικρούς και μεγάλους" (23 άτομα). 
 • Συνεργασία για τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και αναβάθμιση ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών στην πρόληψη. Την ομάδα εργασίας απαρτίζουν οι: Νίκος Βιδάκης και Κώστας Βασιλάκης (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο), Ηλίας Γκότσης και Άννα Κιαπόκα (Ο.ΚΑ.ΝΑ), Ειρήνη Βιδάκη (ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης),  Στέλλα Κουτσουράκη (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και μέλος ΔΣ ΚΕΣΑΝ), Ιουλία Μπάφη (ΕΚΤΕΠΝ) και Ειρήνη Στρατάκη (ΚΕΣΑΝ - Κ.Π. Ηρακλείου). Στόχοι: Α. Παραμετροποίηση της υπάρχουσας εκπαιδευτικής βάσης (moodle), έτσι ώστε να διευρυνθούν και να αξιοποιηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες της (με υλοποίηση π.χ. webinars, κ.λπ.). Το έργο αυτό αφορά στην εκπαίδευση εκπαιδευτών και θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί σε εθνικό επίπεδο, από το Πρόγραμμα ERASMUS. Β. Δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο θα στηρίζεται στο υλικό "Το σχολείο που ονειρεύομαι", πιθανά στους "Ονειροκατακτητές". Το έργο αυτό απευθύνεται σε μαθητές και θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από το Πρόγραμμα ERASMUS. Γ. Συνεργασία Ο.ΚΑ.ΝΑ και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την εκπαίδευση των στελεχών πρόληψης στις νέες τεχνολογίες, ώστε να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν στην εξ’ αποστάσεως εργασία τους με ομάδες και άτομα. 
 • Τρία (03) Διαδικτυακά Εργαστήρια Ενηλίκων  [MOVERE], 7 συναντήσεις (2 ανά εργαστήριο και 1 follow up), διάρκειας 02 ωρών έκαστη, με θέμα: "Αλλαγές, άγχος, αγωνίες…" (22 άτομα). 
 • Μια (01) τηλεδιάσκεψη για οργάνωση - σχεδιασμό δράσεων με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου με παιδαγωγική και επιστημονική ευθύνη του ΠΕΚΕΣ Κρήτης (17 άτομα). 
 • "Μένουμε σπίτι… μένουμε δημιουργικοί!" [MOVERE]. Διαδικτυακό κάλεσμα για ιδέες, σε μορφή video, κειμένου ή εικόνας, για το πώς μπορούμε να παραμείνουμε δημιουργικοί "μένοντας σπίτι". 
 • Δημιουργία - διαχείριση πλατφόρμας "Κε-σαν …στο σπίτι σου!", με προτάσεις έγκυρης ενημέρωσης για τον Covid-19 και δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου για τις ήμερες εγκλεισμού στο σπίτι (https://kesanstospitisou.wordpress.com/). 
 • Διαχείριση Blog και Μέσω Κοινωνικής Δικτύωσης του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης (https://diktyoorg.wordpress.com/).
 • Δημιουργία πλατφόρμας με πληροφορίες - έντυπο υλικό για την Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση στο Blog του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης (https://diktyoorg.wordpress.com/ex-apostaseos-ekpaideush/).  
 • Συμμετοχή στις συναντήσεις της Συντονιστική Επιτροπή του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης (6 συναντήσεις, διάρκειες 5 ωρών έκαστη). 
 • Παρουσίαση των δράσεων του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης στην εκπομπή "Καλό Μεσημέρι", του Κρήτη TV, με τον Αναπληρωτή Προέδρου της Αστικής Εταιρείας, κ. Νικόλαο Αγγελάκη, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Δήμου Ηρακλείου.
 • Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: "Νευροβιολογία και Ψυχοφαρμακολογία της Εξάρτησης". Διοργάνωση: Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Πρότυπη Μονάδα Θεραπείας Εξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου και το Εργαστήριο Εξαρτήσεων του Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης (2 στελέχη πρόληψης). 
 • Συμμετοχή σε Συνέδρια και Ημερίδες (εκπαίδευση - επιμόρφωση στελεχών).

Ατομικά ραντεβού

 • Ατομικά ραντεβού με σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων, διευθυντές, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, νέους και παρεμβάσεις σε θέματα όπως χρήση ουσιών, επιθετική συμπεριφορά, προβλήματα /δυσκολίες στην οικογένεια, στο σχολείο κ.λπ.. (10 άτομα, 23 ραντεβού)

Απολογισμός Δράσεων (Ιούνιος 2019 - Ιούνιος 2020)

Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης