Εκπαίδευση Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ιανουάριος 2019 - Δεκέμβριος 2019)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2019 έως Δεκέμβριος 2019 και είχαν πλαίσιο την Εκπαίδευση Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφορούν: 

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

 • Εικοσιεννιά (29) Ενημερωτικές Συναντήσεις, διάρκειας 02 ωρών έκαστη, με θέμα: "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο", σε μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης των εξής Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου: 1ο, 4ο, 8ο,19ο, 33ο, 40ο, 46ο, 49ο, 50ο. Σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων (617 άτομα). 
   
 • Δύο (02) Συναντήσεις Γνωριμίας - Διαδραστικού Παιχνιδιού [MOVERE], με μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, διάρκειας 2 ωρών, με θέμα: "Γνωρίζουμε το Πρόγραμμα για τα Συναισθήματα MOVERE". Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου (40 άτομα). 
   
 • Τρια (03) Βιωματικά Εργαστήρια [MOVERE], σε παιδιά 5- 10 ετών και σε μαθητές Γ’ τάξης, του 41ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου, διάρκειας 2 ωρών, με θέμα: "Θυμός… ένα μεγάλο παγόβουνο" (70 άτομα).
   
 • Δύο (02) Βιωματικά Εργαστήρια [MOVERE], σε παιδιά 6-10 ετών, διάρκειας 2 ωρών, με θέμα: "Ο κύριος «Κενός»" (26 άτομα).
   
 • Δύο (02) Βιωματικά Εργαστήρια [MOVERE], σε παιδιά 5-11 ετών, διάρκειας 2 ωρών, με θέμα: "Ο πλανήτης «καρδιά» εκπέμπει SOS" (18 άτομα). 
   
 • Τέσσερα (04) Διαδραστικά Εργαστήρια για Μικρούς και Μεγάλους, διάρκειας 02 ωρών έκαστο, σε γονείς και παιδιά, με θέματα:
  α) "Παιδική χαρά" [MOVERE] (13 παιδιά). 
  β) "Διαχείριση θυμού" [MOVERE] (10 παιδιά). 
  γ)  "Πόσο θυμό κουβαλάς;" [MOVERE] (26 παιδιά). 

 

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

 • Συμμετοχή στην «Πανελλήνια επιστημονική έρευνα στο σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές Συμπεριφορές» (Έρευνα ESPAD 2019), σε μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου. Tην ευθύνη της έρευνας είχε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ / Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (στο Νομό Ηρακλείου συμμετείχαν 7 Λύκεια) (413 μαθητές). 
     
 • Μια (01) Ενημερωτική Συνάντηση, διάρκειας 02 ωρών, με θέμα: "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο", σε νέους της Στέγης Ανηλίκων Αρρένων. Σε συνεργασία με τη Στέγη Ανηλίκων Αρρένων (09 άτομα). 
   
 • Δεκατέσσερις (14) Ενημερωτικές Συναντήσεις, διάρκειας 02 ωρών έκαστη, σε μαθητές Γυμνασίου, στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, στον άξονα: "Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων", με θέμα: "Εξαρτήσεις και εφηβική ηλικία", των εξής γυμνασίων: 1ο, 3ο, 5ο, 7ο, 12ο Ηρακλείου, Αγίας Βαρβάρας και των εξής Γενικών Λυκείων: 4ο Ηρακλείου, Νέας Αλικαρνασσού. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Σχολείων (698 άτομα).
   
 • Ένα (01) Βιωματικό Εργαστήριο [MOVERE], σε μαθητές Γ’ τάξης του Γυμνασίου Τυλίσου, διάρκειας 2 ωρών, με θέμα: "Ο έρωτας στα χρόνια της Εφηβείας", στα πλαίσια σχολικού Project. Σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια και τη Διεύθυνση του σχολείου (19 άτομα).
   
 • Ένα (01) Βιωματικό Εργαστήριο, σε μαθητές Β’ τάξης του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου και σε μαθητές διαφόρων χωρών, με θέμα: "Διαχείριση συγκρούσεων", στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS (70 άτομα). 
   
 • Ένα (01) Βιωματικό Εργαστήριο [MOVERE], διάρκειας 2 ωρών, με θέμα: "Συζητώντας για τα δύσκολα συναισθήματα" (04 άτομα). 
   
 • Μια (01) Ομάδα Εφήβων για ενίσχυση - ενδυνάμωση σχέσεων, 6 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών έκαστη, σε μαθητές Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου (25 άτομα).
   
 • Ένα (01) Βιωματικό Εργαστήριο, σε μαθητές Α’ τάξης, του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, διάρκειας 4 ωρών, με θέμα: "Οι σχέσεις των δύο φύλων", στο πλαίσιο σχολικού project. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου (24 άτομα).
   
 • Ένα (01) Βιωματικό Εργαστήριο, σε μαθητές Α’ τάξης, του 13ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, διάρκειας 2 ωρών, με θέμα: "Εξαρτήσεις και Εφηβική Ηλικία", στο πλαίσιο σχολικού project. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου (14 άτομα).
   
 • Συμμετοχή σε καλλιτεχνική ομάδα εφήβων, με θέμα: "Άγχος και Εφηβεία", διάρκειας 2 ωρών, σε  μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου και την υπεύθυνη καθηγήτρια (15 άτομα).

 

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 • Εκπαίδευση σπουδαστών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας, ΤΕΙ Κρήτης, στο πλαίσιο της εργαστηριακής τους άσκησης (07 άτομα). 
   
 • Εκπαίδευση μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Εφαρμοσμένη - Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη", των Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Κοινωνιολογίας και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (01 άτομο).
Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης