«Σχολική κοινότητα και σύγχρονες προκλήσεις»

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ) και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων θα πραγματοποιήσουν κύκλο Βιωματικών Εργαστηρίων για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα: "Σχολική κοινότητα και σύγχρονες προκλήσεις" και συντονίστριες τα Στελέχη Πρόληψης του ΚΕΣΑΝ: Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία και Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργό, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Τα Βιωματικά Εργαστήρια απευθύνονται σε Ψυχολόγους που εργάζονται σε ΣΔΕΥ-ΕΔΥ καθώς και σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που θα εργαστούν με ομάδες μαθητών σε Προγράμματα Αγωγής Υγείας.
Ο αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται σε τριάντα (30) άτομα, οι οποίοι δεσμεύονται να παρακολουθήσουν το σύνολο των Βιωματικών Εργαστηρίων (πέντε συναντήσεις).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σκοπός των Βιωματικών Εργαστηρίων είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Ψυχολόγων για την προσέγγιση ζητημάτων που απασχολούν τη σχολική κοινότητα, καθώς και η εξοικείωσή τους με σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία που προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία.

Η Μεθοδολογία των Βιωματικών Εργαστηρίων στηρίζεται στη βιωματική προσέγγιση, όπου η γνώση αναδύεται μέσα από την ομάδα, με την ενεργό συμμετοχή όλων, την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, την κατάθεση συναισθημάτων και σκέψεων, τη φαντασία και την πράξη. Κάθε εργαστήριο είναι μοναδικό, αφού εξελίσσεται με βάση τη διεργασία και τη δυναμική των συμμετεχόντων. Η εκπαίδευση θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στα μοντέλα εκπαίδευσης ενηλίκων που αφορούν στον κριτικό στοχασμό, τη μετασχηματίζουσα μάθηση και την εκπαίδευση μέσα από τις τέχνες.

Τα Βιωματικά Εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος 67 & Μιχ. Αρχαγγέλου, 4ος όροφος, Θέρισσος), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

1η συνάντηση: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, ώρα: 12:30 - 15:30 (τρεις ώρες).
2η συνάντηση: Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 13:30-15:30.
3η συνάντηση: Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, ώρα: 13:30-15:30.
4η συνάντηση: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ώρα: 13:30-15:30.
5η συνάντηση: Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, ώρα 13:30-15:30.

Οι ενδιαφερόμενοι Ψυχολόγοι καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο: https://forms.gle/ayR9mLE5LKGYKAQ58 έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023.

Θα σας σταλεί email επιβεβαίωσης για την συμμετοχή σας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης