Δικτύωση ΚΕΣΑΝ με Κοινότητα (Δεκέμβριος 2006 - Νοέμβριος 2007)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2006 έως Νοέμβριος 2007 και είχαν πλαίσιο τη Δικτύωση με Κοινότητα - Φορείς, αφορούν: 

Συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Γραμματείας και στις ολομέλειες του Πανελλαδικού Δικτύου Φορέων Πρόληψης, που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο.

 • Συμμετοχή στις εργασίες του Δικτύου των Κέντρων Πρόληψης της περιοχής Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο Δίκτυο υπάγεται το ΚΕΣΑΝ.
 • Συμμετοχή δύο στελεχών στην διημερίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης και παρουσίαση εργαστηρίου με θέμα:"Κινηματογράφος και Πρόληψη", Θεσσαλονίκη.
 • Συμμετοχή με εισήγηση στη Διημερίδα του Δικτύου Κέντρων Πρόληψης Νοτίου Αιγαίου, που το ΚΕΣΑΝ είναι μέλος, με γενικό θέμα τις προοπτικές και τα αδιέξοδα στη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης. Ειδικά θέματα: "Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: τρόποι ευαισθητοποίησης - αξιοποίησης υλικών / εργαλείων" και "Ατομικά Ραντεβού".
 • Συμμετοχή δύο Στελεχών, στις εργασίες της 7ης Πανελλαδικής συνάντησης Φορέων Πρόληψης, Λάρνακα Κύπρος, με την παρουσίαση δύο εισηγήσεων.
 • Συμμετοχή σε συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και Φορέων της πόλης με στόχο τη σύσταση Συμβουλίου Παραβατικότητας και τη διοργάνωση ημερίδας, με θέμα: "Η πρόληψη της παραβατικότητας στο σχολείο".
 • Ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης και την πρόληψη, σε σπουδαστές τεσσάρων τμημάτων του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών "CLS ΚΕΠΑΝΣΗ" (80 άτομα).
 • Σεμινάριο ευαισθητοποίησης με θέμα: "Η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, η προαγωγή της υγείας και η ποιότητα ζωής του σύγχρονου πολίτη", σε νέους κοινωνικούς επιστήμονες – στελέχη των Γραφείων Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Δήμων των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου (20 άτομα, διάρκεια 8 τρίωρες συναντήσεις).
 • Σεμινάριο επιμόρφωσης εθελοντών στην Πρόληψη της ουσιοεξάρτησης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών  "Η Ομάδα" (18 άτομα).   
 • Ατομικά ραντεβού (σχολικοί σύμβουλοι, υπεύθυνοι γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων, διευθυντές, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) και παρεμβάσεις σε θέματα όπως χρήση ουσιών, επιθετική συμπεριφορά, προβλήματα /δυσκολίες στην οικογένεια, στο σχολείο κ.λπ..
   
Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης