Μικρό ιστορικό

  • 1989: Ο Δήμος Ηρακλείου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δημιουργεί το ΚΕ.Σ.Α.Ν (Κέντρο Συμβουλευτικής Αγωγής Νέων). Σκοπός είναι η "αντιμετώπιση" του προβλήματος των ναρκωτικών στην τοπική κοινότητα.
  • 1991: Ξεκινά ουσιαστικά η λειτουργία του ΚΕΣΑΝ. Γίνεται διερεύνηση του προβλήματος της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, με βάση στοιχεία, που υπάρχουν στις αρμόδιες υπηρεσία στην Κρήτη και καταγραφή των δομών και υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ουσιοεξάρτηση. Ακολουθεί χαρτογράφηση του πληθυσμού στον οποίο απευθύνεται το ΚΕΣΑΝ (σχολεία, μαθητές, σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών, κ.λπ.). 
  • 1995: Το ΚΕΣΑΝ συνεργάζεται στενά με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), από το ξεκίνημα της λειτουργίας του Οργανισμού, για την εκπαίδευση των στελεχών και την υλοποίηση βιωματικών σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
  • 2000: Το ΚΕΣΑΝ αναλαμβάνει το συντονισμό του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης Εξαρτήσεων και διοργανώνει την 4η Πανελλαδική Συνάντηση Φορέων Πρόληψης στο Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή τα δέκα χρόνια λειτουργίας του "10 χρόνια ΚΕΣΑΝ".
  • 2005: Το ΚΕΣΑΝ, ως Τμήμα της Διεύθυνσης Κοινωνικών και Πολιτιστικών Λειτουργιών του Δήμου Ηρακλείου, γίνεται Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με την επωνυμία: "ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ηρακλείου". Η Εταιρεία ελέγχεται οικονομικά και εποπτεύεται επιστημονικά από τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.). 
  • 2011: Το ΚΕΣΑΝ, όπως και το σύνολο των Κέντρων Πρόληψης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών(Ο.ΚΑ.ΝΑ.), σύμφωνα με το Νόμο 3966/2011, ΦΕΚ Α' 118/24.5.2011, άρθρο 61, αποκτά ένα νομοθετημένο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και μετονομάζεται σε "ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου".

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης