Δικτύωση ΚΕΣΑΝ με Κοινότητα (Δεκέμβριος 2007 έως Νοέμβριος 2008)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2007 έως Νοέμβριος 2008 και είχαν πλαίσιο τη Δικτύωση με Κοινότητα - Φορείς, αφορούν:  

 • Συνεργασία με την Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου σε θέματα που αφορούν την στήριξη και την εκπαίδευση του προσωπικού και των ενοίκων του Φορέα. Πραγματοποιήθηκαν πέντε 2ωρες συναντήσεις με προοπτική συνέχισής τους.
 • Συνεχίζεται η συνεργασία με τη Μονάδα Προαγωγής Υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την καινοτόμο δράση στην τοπική κοινωνία της περιοχής των Καμινίων Ηρακλείου. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εκλεγμένους του Διαμερισματικού Συμβουλίου του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου με στόχο την ενημέρωση και εμπλοκή τους στην τοπική παρέμβαση. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εμπλεκόμενοι φορείς διεξήγαν μια από κοινού μελέτη εκτίμησης της βιολογικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας των παιδιών και των εφήβων της περιοχής Καμινίων, με στόχο την εφαρμογή κατάλληλων παρεμβάσεων πρόληψης, αγωγής και προαγωγής της υγείας. Μέσα από το πρόγραμμα επιδιώκεται να αναδειχθεί η σπουδαιότητα του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι τοπικές κοινωνίες και οι κοινωνικές σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις σχετίζονται με το πρόβλημα των ναρκωτικών.
 • Συμμετοχή και παρακολούθηση του Πανελλαδικού Συνεδρίου Ψυχιατρικής, στη Χερσόνησο.
 • Συμμετοχή στελέχους σε Συνέδριο της Εταιρίας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Κρήτης.
 • Συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Γραμματείας και στις ολομέλειες του Πανελλαδικού Δικτύου Φορέων Πρόληψης, που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο.                                                                              
 • Συμμετοχή στις εργασίες του Δικτύου των Κέντρων Πρόληψης της περιοχής Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο Δίκτυο υπάγεται το ΚΕΣΑΝ.
 • Συμμετοχή με εισήγηση σε Ημερίδα, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου "Πλάτων" για γονείς, με θέμα: "Οι γονείς μιλούν με τους έφηβους. Οι δυσκολίες της εφηβείας σήμερα και ο ρόλος του γονέα".
 • Ενημέρωση για τις εξαρτήσεις σε Υποψήφιους Έφεδρους Αξιωματικούς της ΣΕΑΠ Ηρακλείου.  
 • Ημερίδα, με θέμα "Πρόληψη της Παραβατικότητας στο Σχολείο", σε συνεργασία τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου και τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).            
 • Ατομικά ραντεβού (σχολικοί σύμβουλοι, υπεύθυνοι γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων, διευθυντές, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) και παρεμβάσεις σε θέματα όπως χρήση ουσιών, επιθετική συμπεριφορά, προβλήματα /δυσκολίες στην οικογένεια, στο σχολείο κ.λπ..
                   
Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης