Δικτύωση ΚΕΣΑΝ με Κοινότητα (Δεκέμβριος 2010 - Νοέμβριος 2011)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2010 έως Νοέμβριος 2011 και είχαν πλαίσιο τη Δικτύωση με Κοινότητα - Φορείς, αφορούν: 

 • Παρουσίαση του ΚΕΣΑΝ στην Εταιρία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Κρήτης (20 άτομα).
   
 • Συμμετοχή σε Ολομέλεια του Πανελλαδικού Δικτύου Φορέων Πρόληψης στην Αθήνα (20 άτομα).
   
 • Παρακολούθηση εργασιών του 23ου Παγκρήτιου Συνεδρίου για την Ψυχική Υγεία "Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας".
 • Συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και με την υποστήριξη των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου: Προβολή επτά (7) κινηματογραφικών ταινιών, με θέμα την εκπαίδευση. 
 • Πραγματοποίηση βιωματικού εργαστηρίου, με θέμα: "Δραστηριότητες πρόληψης σε εφήβους μαθητές", σε Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο την ενημέρωση μαθητών Β’ Βάθμιας Εκπ/σης για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.
 • Συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα": Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών: "Χρώματα και Νότες στις γειτονιές της πόλης".
 • Διοργάνωση Ημερίδας για την παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της Έρευνας που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των στελεχών του Κέντρου και εθελοντών την περίοδο Φεβρουάριος - Μάρτιος 2010, στο μαθητικό πληθυσμό του Νομού Ηρακλείου (μαθητές ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, Β’ Γυμνασίου & Α’ Λυκείου), για τον "Τρόπο Ζωής και την Υγεία των Εφήβων Μαθητών", στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος "Health Behavior in School-Aged Children" (HBSC), υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.
 • Συμμετοχή σε Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων έρευνας, με θέμα: "Η χρήση αλκοόλ από τουρίστες στην περιοχή των Μαλλίων Ηρακλείου".
 • Συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας: Προβολή ταινίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.  
 • Συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου: Εκδήλωση: "Παίζουμε στην Κρήτη τα Παιχνίδια του Κόσμου".      
 • Aτομικά ραντεβού (σχολικοί σύμβουλοι, υπεύθυνοι γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων, διευθυντές, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) και παρεμβάσεις σε θέματα όπως χρήση ουσιών, επιθετική συμπεριφορά, προβλήματα /δυσκολίες στην οικογένεια, στο σχολείο κ.λπ..   
                     
Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης