Δικτύωση ΚΕΣΑΝ με Κοινότητα (Δεκέμβριος 2012 - Νοέμβριος 2013)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2012 έως Νοέμβριος 2013 και είχαν πλαίσιο τη Δικτύωση με Κοινότητα - Φορείς, αφορούν: 
 
 • Συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και με την υποστήριξη των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου: Προβολή έξι (6) κινηματογραφικών ταινιών, τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν γονείς, εκπαιδευτικοί και νέοι.
 • Συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε): Ημερίδα Δικτύωσης Φορέων - Ευαισθητοποίησης για την "Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού". Συμμετέχοντες: 1) Σχολικοί Σύμβουλοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, 2) Υπεύθυνοι των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, 3) Εκπρόσωποι του Κέντρου Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Ν. Ηρακλείου, 4) Εκπρόσωποι του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Ηρακλείου, 5) Στελέχη του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου, 6) Εκπρόσωπος της Θεραπευτικής Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΘΜΦΑΕ - ΟΚΑΝΑ) Ηρακλείου, 7) Εκπρόσωπος της Συμβουλευτικής Μονάδας Εφήβων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) "Αριάδνη" Ηρακλείου, 8) Εκπρόσωπος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής - Καινοτόμων Δράσεων - Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και 9) Εκπρόσωπος του "Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης" Ηρακλείου.
 • Συμμετοχή στις δράσεις της "Εβδομάδας Πρόληψης για το Αλκοόλ", μίας πρωτοβουλίας του Συλλόγου εξαρτημένων από το αλκοόλ "Επιστροφή". Σε συνεργασία με διάφορους φορείς, ως μία ελάχιστη παρέμβαση στην κοινωνία της πόλης μας αναφορικά με την  πρωτογενή πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ.
 • Συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα": Βιωματικό σεμινάριο, διάρκειας 3 ωρών, με θέμα: "Πρόληψη και Εθελοντισμός". 
 • Συνεργασία με την Επιτροπή Ενάντια στις Κοινωνικές Διακρίσεις, της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου. Συμμετοχή στις δράσεις του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ: "Παιδεία και Αλληλεγγύη Χωρίς Διακρίσεις".
 • Συνεργασία με τη μουσική ομάδα "11 & κάτι" του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου: Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών: Μουσική εκδήλωση: "Όλοι μαζί στο ρυθμό της ζωής". Η Ομάδα Προαγωγής Υγείας, μία ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, λίγο πριν τη μουσική βραδιά, ενημερώνει για σημαντικά θέματα υγείας, όπως τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
 • Προβολή ταινίας: "Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση" ("La Educacion Prohibida"). Σημεία εστίασης: η ιστορία του σχολικού συστήματος, η εξουσία και δύναμη στα σχολεία, η αξιολόγηση και ο διαχωρισμός των μαθητών, η κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.
 • Συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην καμπάνια ευαισθητοποίησης: "Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα". Συνδιοργάνωση σειράς εκδηλώσεων (συναυλία, έκθεση φωτογραφίας, προβολές ταινιών, συζητήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι κ.α.), ανοίγοντας ένα ζωντανό διάλογο μεταξύ των πολιτών και της οργάνωσης για την αξία της αλληλεγγύης και της αμερόληπτης προσφοράς με κριτήριο μόνο την ανθρώπινη ανάγκη.
 • Συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης: Προβολή έξι (6) κινηματογραφικών ταινιών, τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.
 • Παρέμβαση σε Στρατιωτικές Μονάδες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Νομόυ Ηρακλείου: ΣΕΑΠ – Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ηρακλείου. Συνάντηση ενημέρωσης, επιμόρφωσης και εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε μόνιμους αξιωματικούς και σε υποψήφιους έφεδρους αξιωματικούς, στο θέμα της πρόληψης - αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, σε συνεργασία με  το Θεραπευτικό Πρόγραμμα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ. 
 • Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας Δήμου Ηρακλείου(Σεπτέμβριος 2012 - Φεβρουάριος 2013): Απασχόληση τεσσάρων νέων ανέργων επαγγελματιών, μετά από εκπαίδευση τους, με στόχο την ενίσχυση υλοποιούμενων από το ΚΕΣΑΝ Δράσεων.
 • Ατομικά ραντεβού (σχολικοί σύμβουλοι, υπεύθυνοι γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων, διευθυντές, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) και παρεμβάσεις σε θέματα όπως χρήση ουσιών, επιθετική συμπεριφορά, προβλήματα /δυσκολίες στην οικογένεια, στο σχολείο κ.λπ.. 

Απολογισμός δράσεων (Δεκέμβριος 2012 - Νοέμβριος 2013)
 

Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης