10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2014. Αφιερωμένη στους Εφήβους

05-04-2014 11:00 to 10-04-2014 14:00
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η "10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ" (ΕΠΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 10 Απριλίου 2014 και είναι αφιερωμένη στους εφήβους.

Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστροφή.

Η 10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με την υποστήριξη της Europe Direct. 

Η ΕΠΑ είναι μία δράση που ξεκίνησε το 2005, ως μία παρέμβαση πρωτογενούς πρόληψης της κατανάλωσης αλκοόλ. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε, μεγάλωσε και αγαπήθηκε, έτσι ώστε να καταλήξει να αποτελεί πλέον θεσμό για το Ηράκλειο, ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πρόληψης που λαμβάνουν χώρα κάθε άνοιξη, προσελκύοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, εθελοντές, συλλόγους και φορείς, μεγιστοποιώντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που έχουν σχέση με το αλκοόλ στο σύνολο της κοινωνίας μας.

Σε μια εποχή που νέοι στον τόπο μας πεθαίνουν μετά από κατανάλωση αλκοόλ, η διαφήμιση δεν σέβεται αλλά προσπαθεί να προσελκύσει τους νέους, η πρόσβαση στο αλκοόλ είναι ελεύθερη σε όλα τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και ο νόμος απαγόρευσης σερβιρίσματος οινοπνεύματος σε νέους κάτω των 18 ετών δεν εφαρμόζεται, η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μας για την επικινδυνότητα της χρήσης στην εφηβεία, αποτελεί απαραίτητη ασπίδα προστασίας. Για τον λόγο αυτό η 10η ΕΠΑ αφιερώνεται στους εφήβουςμε κεντρικό μήνυμα: "Ο εαυτός σου και η Επιλογή σου τα Κλειδιά για τη Ζωή σου".

Φέτος στα πλαίσια της 10ης Επετειακής διοργάνωσης θα θέλαμε το μήνυμα μας να ξεπεράσει τα όρια του Ηρακλείου και να επεκταθεί σε όλη τη Κρήτη, ξεκινώντας από το Ρέθυμνο. Η επιλογή του Ρεθύμνου δεν είναι τυχαία, μιας και αποτελεί το Νομό με τα μεγαλύτερα ποσοστά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους.

Σας παρουσιάζουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 10ης ΕΠΑ και σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή σας, στην προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης, για την μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με την  κατανάλωση αλκοόλ.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:
 

Σάββατο 5 Απριλίου 2014 - Ηράκλειο.
Παρέμβαση σε Ραδιόφωνο και T.V.
11:00-16:00 Έναρξη 10ης ΕΠΑ (Πλατεία Ελευθερίας): Χαιρετισμοί, Μουσικοχορευτικά δρώμενα και διανομή Ενημερωτικών Φυλλαδίων.
 
Κυριακή 6 Απριλίου 2014 - Ηράκλειο.
Παρέμβαση σε Ραδιόφωνο και T.V.
18:00-20:00 Θεατρικό Αναλόγιο και Θεατρικό Δρώμενο από Θ.Ο.Κ.Ν.Η και εθελοντές Κ.Ο.Π.Α., Κλασσική Κιθάρα: Γ Μαστοράκης, Αμφιθέατρο 3ου ΓΕΛ, Δημοκρατίας 12 (είσοδος ελεύθερη).
 
Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 - Ηράκλειο.
Παρέμβαση σε Ραδιόφωνο και T.V.
19:00-21:00 Προβολή Ταινίας «Το πλεονέκτημα του να είσαι στο περιθώριο», S. Chbosky, Συνεργασία με ΝΕΚΛΗ, στον Κοινωνικό Χώρο του Ιδρύματος Καλοκαιρινού (είσοδος ελεύθερη - ευπρόσδεκτα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο).
 
Τρίτη 8 Απριλίου 2014 - Ρέθυμνο.
Παρέμβαση σε Ραδιόφωνο και T.V.
12:00-14:00 Ανοικτή Εκδήλωση μπροστά από το Δημαρχείο Ρεθύμνης. Μουσικά Δρώμενα & Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.
18:00-21:00 Αίθουσα ξενοδοχείου Ξενία Ρέθυμνο, Στρογγυλή Τράπεζα: «Έφηβοι και Αλκοόλ: Εσύ επιλέγεις». Προεδρεύουν: Α. Τριχοπούλου, Υποδιοικήτρια 7η ΥΠΕ, Α. Ταξάκης, Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνης, Μ Κουλεντάκη, Γαστρεντερολόγος, Πρόεδρος Επιστροφής (ανοικτή στο κοινό).
 
Τετάρτη 9 Απριλίου 2013 - Ηράκλειο.
Παρέμβαση σε Ραδιόφωνο και T.V.
18:00-21:00 Αίθουσα Καστελλάκη, Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, Στρογγυλή Τράπεζα: «Έφηβοι και Αλκοόλ: Εσύ επιλέγεις» Προεδρεύουν: Α. Γρηγοράκης, Διοικητής 7η ΥΠΕ, Α. Κλινάκης, Δ/ντής Περ/κής Εκπ/σης Κρήτης, Γ. Μουζάς, Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν. Κρήτης (ανοικτή στο κοινό).
 
Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 - Ηράκλειο. 
Παρέμβαση σε Ραδιόφωνο και T.V.
10:30-14:00 Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Πλατεία Κουντουριώτη, Παρουσίαση Project με θέμα το αλκοόλ από 3ο ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ & 7ο ΓΕΛ. Συζήτηση με Διεπιστημονική Ομάδα Αλκοολογίας. Διεξαγωγή Συμπερασμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου Επιστροφή, κλικ εδώ.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης