5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας

01-10-2015 08:30 to 02-10-2015 19:00

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας
"Κοινωνική Φροντίδα και Αλληλεγγύη: Μεθοδολογίες, Παρεμβάσεις και Πολιτικές"
1-2 Οκτωβρίου 2015
Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Ξενοδοχείο Miramare

Διοργάνωση:
Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η διεπιστημονική ανάλυση των παραμέτρων που καθιστούν αποτελεσματικότερη την παροχή Κοινωνικής Φροντίδας, η ανασκόπηση των σύγχρονων εξελίξεων στις αντίστοιχες μεθοδολογίες και παρεμβάσεις, η ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, αλλά και η σύνθεση και αξιοποίηση των επιστημονικών δεδομένων για τη χάραξη κεντρικής Κοινωνικής Πολιτικής. Αναγνωρίζοντας, τώρα περισσότερο από ποτέ, τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Κοινωνική Πρόνοια, μέσα σε ένα σύνθετο πλέγμα, νέο-αναδυόμενων και μη, οξύτατων Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών αναγκών, γίνεται αντιληπτό ότι η Κοινωνική Φροντίδα και Αλληλεγγύη αποτελούν ουσιαστικούς μηχανισμούς διατήρησης της Κοινωνικής Συνοχής.

* * *

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου συμμετέχει 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας,"Κοινωνική Φροντίδα και Αλληλεγγύη: Μεθοδολογίες, Παρεμβάσεις και Πολιτικές", που διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον Άγιο Νικόλαο, από 1 έως 2 Οκτωβρίου 2015.

Ειδικότερα:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015:

  • 16:30 - 18:00: "Ζητήματα μαθοδολογίας στην κοινωνική ένταξη και την κοινωνική φροντίδα: Εκτίμηση αναγκών - Σχεδιασμός Παρεμβάσεων - Συμβουλευτική", Προφορική ανακοίνωση: "Η παιδεία ως μοχλός πρόληψης της φτώχειας και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου.

* * *

 
Αναλυτικό πρόγραμμα εργασιών 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας:

Ιστοσελίδα 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας:
http://www.pronoianet.gr/eparogi/

 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης