Διαδραστικό διήμερο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για Μικρούς και Μεγάλους

01-06-2018 18:00 to 02-06-2018 22:00

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), διοργανώνει την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 ένα διαδραστικό διήμερο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για Μικρούς και Μεγάλους, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σκοπός της δράσης είναι να πραγματοποιηθεί μία αλλιώτικη, διαφορετική συνάντηση Μικρών και Μεγάλων, όπου θα πραγματοποιηθούν παράλληλα διαδραστικά εργαστήρια παιχνιδιού, τέχνης και δημιουργίας. 

Μικροί και Μεγάλοι θα κληθούν να ζωγραφίσουν, να χορέψουν, να αυτοσχεδιάσουν, να παίξουν και φυσικά να διασκεδάσουν! Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορα εργαστήρια (π.χ. κινησιολογίας, διατροφής, εικαστικών, θεατρικού παιχνιδιού, ψυχοδράματος).

Επίσης, στο χώρο θα παίξουμε με τα «Παιχνίδια του Κόσμου», θα υπάρχει face painting και στο κλείσιμο θα παρακολουθήσουμε όλοι μαζί κουκλοθέατρο.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου. 

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας.

Το διαδραστικό διήμερο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης εντάσσεται στις δράσεις «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO. 

Είσοδος ελεύθερη!

Εργαστήρια:

«Γνωριμία με τη Γιόγκα»
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία του παιδιού με την πρακτική της γιόγκα μέσα από σωματικές ασκήσεις (άσανας), γιόγκικα παιχνίδια και ασκήσεις αναπνοών.
Κάποια από τα οφέλη:
- αναπτύσσει ευλυγισία και ενδυνάμωση,
- καλύτερη συγκέντρωση,
- καλλιέργεια της ομαδικότητας,
- καλλιέργεια της συνεργασίας και εμπιστοσύνης με ασκήσεις σε ζευγάρια.
Τα παιδιά θα  ασκηθούν, θα παίξουν και θα γελάσουν με όχημα το δημιουργικό παιχνίδι και οδηγό την γιόγκα. Ενώ μέσα από φανταστικά ταξίδια  θα αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη  να ταξιδέψει σε τόπους μαγικούς. Θα αναπνεύσουμε, θα χαλαρώσουμε και θα χαιρετήσουμε τον Ήλιο μ’ έναν μοναδικό τρόπο. Ενώ λίγο πριν το τέλος θα κλείσουμε τα μάτια και θα κάνουμε ένα ταξίδι με το «Μαγικό χαλί».
Διάρκεια: 45 λεπτά
Ηλικίες: παιδιά άνω των 5 ετών και γονείς
Αριθμός συμμετεχόντων: 16 άτομα
Συντονισμός: Ελευθερία Λουκαδάκη, δασκάλα γιόγκα

«Μικροί, Μεγάλοι ταξιδεύουν…»
«Πότε ξεκινάει ένας άνθρωπος το ταξίδι του; Τι συμβαίνει όταν οι Μικροί "μεγαλώνουν" και όταν οι Μεγάλοι "μικραίνουν"; Ελάτε να το ανακαλύψουμε και να το βιώσουμε μέσα από ένα αλλιώτικο παιχνίδι… Το Θεατρικό Παιχνίδι…»
Διάρκεια: 1:30 ώρα
Ηλικίες: παιδιά 4-10 ετών
Αριθμός συμμετεχόντων: ανάλογος της αίθουσας
Συντονισμός: Εμψυχωτές - μέλη του Συλλόγου Παιδαγωγών Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού "Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης"

«Στο άγνωστο με βάρκα της ελπίδα…»
…και μου ζητήθηκε να δώσω μια περιγραφή για το εργαστήριο που πρόκειται να κάνω. Πώς όμως μπορεί κάποιος να οριοθετήσει μια δράση με παιδιά; Ε; Πώς; Αφού άλλα έχεις στο μυαλό σου όταν ξεκινάς, αλλού σε πάνε και στο τέλος ανακαλύπτεις ότι τελικά αυτά που σε οδήγησαν εκεί που είχαν ανάγκη να πάνε. Σας προτείνω λοιπόν να έρθετε μαζί με τους μικρούς σας καπεταναίους, να ταξιδέψουμε στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».
Διάρκεια: 2 ώρες
Ηλικίες: παιδιά 6-10 ετών
Αριθμός συμμετεχόντων: 18 άτομα
Συντονισμός: Χαρά Καράλη, δασκάλα κλασσικού και σύγχρονου χορού - χορογράφος

«Δημιουργική μαγειρική για παιδιά»
Η διαδικασία της παρασκευής φαγητού είναι πολύ δημιουργική για ένα παιδί.
Δίνοντας του μια άλλη διάσταση για το πώς μπορούμε να φτιάχνουμε το φαγητό, του  μαθαίνουμε τα οφέλη των τροφών και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Διάρκεια: 1 ώρα
Ηλικίες: παιδιά 5-12 ετών
Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα
Συντονισμός: Ρένα Βασιλάκη, απόφοιτη μαγειρικής τέχνης

«Αγαπημένο παιχνίδι»
Ένα διασκεδαστικό 2ωρο για γονείς και παιδιά στο οποίο, μέσα από ψυχοδραματικές τεχνικές, αναπτύσσουν τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητα.
Διάρκεια: 2 ώρες
Ηλικίες: παιδιά 6-10 ετών και γονείς
Αριθμός συμμετεχόντων: 15-20
Εμψυχωτές: Χρύσα Τριανταφυλλίδου, ψυχολόγος, εκπαιδευτικός, εκπ. ψυχοδραματίστρια, συνεργάτις «ΨΥΧ.Η.», Νίκος Πάγκαλος, ψυχολόγος, εκπ. ψυχοδραματιστής, συνεργάτις «ΨΥΧ.Η.»

 

«Τα Παιχνίδια του Κόσμου» (Kaloumba) 
Απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, κάθε ηλικίας και μας επιτρέπουν να έρθουμε σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, δίνοντάς πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο και τη συμβολική διάσταση που συνδέεται με τη δημιουργία τους. Είναι παιχνίδια από τις 5 γωνιές του πλανήτη, χαρακτηριστικά της ιστορίας των λαών που τα εμπνεύστηκαν, παιχνίδια μικρά και μεγάλα, που μας ταξιδεύουν σε άλλα μέρη, σε άλλες ηπείρους. Είναι παιχνίδια δεξιοτήτων, λογικής, στρατηγικής, μνήμης, για δύο ή περισσότερους παίκτες. Είναι παιχνίδια που δημιουργήσαμε από ανακυκλώσιμα υλικά, μέσα από εργαστήρια με γονείς και εκπαιδευτικούς και περιμένουν να τα παίξουμε!

«Το παιχνίδι μας ενώνει!» ή «SHIR - BOZ / Λιοντάρι - Πρόβατο»
Πρόκειται για παιχνίδι στρατηγικής από το Αφγανιστάν, το οποίο κατασκεύασαν και επιμελήθηκαν πρόσφυγες - μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό, τι άλλο; Μα, φυσικά να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε, να παίξουμε όλοι μαζί Μικροί Μεγάλοι, απαντώντας στο ερώτημα: τελικά, το λιοντάρι τρώει το πρόβατο ή το πρόβατο το λιοντάρι; Ιδού η απορία!

Κουκλοθέατρο:
«Ο Ψαροτρομάρας» από το «Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης» 
https://www.youtube.com/watch?v=nVvvRsToMTY

«Ένα κουκλοθέατρο διαφορετικό! Με την τεχνική του μαύρου Θεάτρου (black light) και του Muppet Show! Η σκηνή είναι 5 μέτρα μήκος και 2.5 μέτρα ύψος. Χρησιμοποιούμε μεγάλες κούκλες χειροποίητες, κατασκευασμένες από τον θίασό μας. Ο συνδυασμός του μαύρου θεάτρου με την απουσία του ανθρώπινου στοιχείου πάνω στην κουκλοθεατρική σκηνή δημιουργεί μία ατμόσφαιρα μαγική, γεμάτη χρώματα και φαντασία στον βυθό της Ψαροχώρας!»
Λίγα λόγια για το έργο...
«Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ένα τεράστιο παλάτι θα χτιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών των ψαριών! Η γόπα, το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και όλοι οι κάτοικοι του βυθού κάτι πρέπει να κάνουν! Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους την Γοργόνα να τον… ψαρέψουν; Προσοχή όμως, γιατί και τα… κοράλλια έχουν αυτιά!»
Ένα έργο της Φρόσως Χατόγλου, που μιλάει για την δημοκρατία τη συνεργασία και την αλληλεγγύη!
Κατάλληλο από 3 έως 93 ετών!
Διάρκεια: 55 λεπτά

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης