Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τους μικρούς μας φίλους

01-10-2013 09:00 to 06-10-2013 12:00

Τι είναι ο καρουμπαλίατρος; Ποιος είναι ο ρόλος του εξαντλίατρου; Ποιόν γιατρό καλούσε ο Βασιλιάς κάθε φορά που τον έπιανε λόξιγκας; Τι είναι το βραχιολάκι Muac; Έχουν ωραία γεύση τα plumpynut; Τι θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε μαζί του ένας γιατρός που ταξιδεύει στο Νίγηρα;

Απαντήσεις σε αυτές τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν όλοι οι μικροί μας φίλοι που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες για παιδιά που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Ηράκλειο Κρήτης, από 1-6 Οκτωβρίου 2013.

Πιο αναλυτικά, οι δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους περιλαμβάνουν:

Διαδραστικό παιχνίδι «Και έφαγαν αυτοί καλύτερα»
Τρίτη-Παρασκευή 1-4/10/2013:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10), οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα παρουσιάσουν το διαδραστικό παιχνίδι με τίτλο «Και έφαγαν αυτοί καλύτερα» - μια αισιόδοξη ιστορία για τον υποσιτισμό στα Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου σε συνεργασία με
το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Τα παιδιά της Δ’, της Ε’ και  της ΣΤ’ τάξης θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν «γιατροί» και να κάνουν ένα εικονικό ταξίδι στον Νίγηρα για να μάθουν, παίζοντας, πως θεραπεύεται η ασθένεια του υποσιτισμού. Περισσότερα για το παιχνίδι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.msf.gr/playandlearn/.

Αφήγηση παραμυθιού «Οι Γιατροί του βασιλιά και οι Φρικαλέοι δράκοι»
Τρίτη-Παρασκευή 1-4/10/2013, Ώρα 18:00 – 19:00: 

Αφήγηση του παραμυθιού «Οι Γιατροί του βασιλιά και οι Φρικαλέοι δράκοι» του Ευγένιου Τριβιζά από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Αναγνωστήριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46).
Τα παιδιά εξοικειώνονται με το ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μέσα από την ιστορία που έγραψε ο αγαπητός μας παραμυθάς και ζωγραφίζουν τους ατρόμητους ιππότες που σπεύδουν να βοηθήσουν τους αδύναμους σώζοντάς τους τη ζωή, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όπου κι αν πιστεύουν, ό,τι χρώμα κι αν έχουν, όπου κι αν ζουν. Για κρατήσεις θέσεων, τηλ. 2813-409705.

Θεατρικό παιχνίδι, «Στα ίχνη των λευκών ιπποτών»
Τρίτη-Παρασκευή 1-4/10/2013, Ώρα 19:00 – 20:00:

«Στα ίχνη των λευκών ιπποτών», θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο παραμύθι «Οι Γιατροί του βασιλιά και οι Φρικαλέοι δράκοι» του Ευγένιου Τριβιζά από τον Σύλλογο Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» στο Αναγνωστήριο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46).
 Για κρατήσεις θέσεων, τηλ. 2813-409705.

Εκδηλώσεις για τον πόνο του άλλου
Σάββατο 5/10/2013, Ώρα 11:00 – 16:00:

11:00 – 12:00 «Στα ίχνη των λευκών ιπποτών», θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο παραμύθι «Οι Γιατροί του βασιλιά και οι Φρικαλέοι δράκοι» του Ευγένιου Τριβιζά από τον Σύλλογο Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» στο Αίθριο της Λότζια.

12:00 – 16:00 Διαπολιτισμικά παιχνίδια με το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης στο Αίθριο της Λότζια. Παίζουμε με τα ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια της Kaloumba, μαθαίνοντας την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.

13:00 – 16:00 Graffiti με τους Ευθύμη Μοχιανάκη και Αλέξη Ραπτάκη στην Πλατεία των Λιονταριών– Ζωγραφίζουμε μαζί το πανό της Πόλης Χωρίς Σύνορα. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικό Κανάλι 105,1» επιλέγουν αγαπημένες μουσικές και μεταδίδουν μηνύματα αλληλεγγύης "για τον πόνο του άλλου".

Αφήγηση παραμυθιού «για τον πόνο του άλλου»
Κυριακή 6/10/2013, ‘Ωρα 11:00 – 12:00:

Αφήγηση παραμυθιού «για τον πόνο του άλλου» με την Πελαγία Φέξη και τον Γιώργο Παπαϊωάννου στο βιολί. Στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Σε όλες τις εκδηλώσεις για τα παιδιά η είσοδος είναι δωρεάν.

Πρόκειται για μερικές από τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηράκλειο – Πόλη Χωρίς Σύνορα", σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με την υποστήριξη του ΚΕΣΑΝ (Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Ηρακλείου Κρήτης), του Κοινωνικού Χώρου Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και της Π.Α.Ε. Εργοτέλης, καθώς και με την συμμετοχή της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης", του Συλλόγου Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού "Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης", της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, του ραδιοφωνικού σταθμού "Μουσικό Κανάλι 105,1", της Ομάδας Χορού "Φυσαλίδα", της Ένωσης Φοιτητών Ιατρικής "Helmsic" και των Εκδόσεων "Ίτανος".

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα" επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://www.msf.gr/cwb/heraklion

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης