Εκδήλωση - Συζήτηση: Fascism INC - Φασισμός Α.Ε.

26-11-2013
20:00 to 22:00

Εκδήλωση - Συζήτηση Fascism INC - Φασισμός Α.Ε.
Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης, Βούτες, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, στις 19:00. 

Ομιλητές: 

  • Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος, υπεύθυνος επιστημονικής επιμέλειας των ντοκιμαντέρ Deptocracy και Catastroika της ομάδας Infowar.
  • Νέλλη Κατσαμά, ΕΡΑ Ηρακλείου, μέλος γενικού συμβουλίου ΠΟΕΣΥ.
  • Μέλος Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου.
  • Εκπρόσωπος ΕΛΜΕ.

Ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Ομάδας Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με την εκδήλωση που διοργανώνουμε για το ντοκιμαντέρ "ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε."

"Βιώνοντας τα τελευταία χρόνια την άνοδο του φασισμού, σαν πολιτιστική ομάδα που δεν περιορίζεται στον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας, θεωρούμε πως οφείλουμε να τοποθετηθούμε απέναντι στο φαινόμενο αυτό. 

Συγκεκριμένα, πιστεύουμε πως επιζητώντας απήχηση και επιρροή προβάλλει ένα αντισυστημικό προσωπείο, ενώ από την άλλη πλευρά επιτίθεται σε ελευθερίες και δικαιώματα, όπως και στον πολιτισμό. 

Στην πραγματικότητα αποτελεί δύναμη, η οποία δεν αντιτίθεται στο σύστημα, αλλά το υπηρετεί και θρέφεται από αυτό. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι οι αποκαλύψεις περί κρυφής χρηματοδότησης της Χ.Α. από εφοπλιστές, επιχειρηματίες της νύχτας και αθλητικούς παράγοντες, η υπερπροβολή της το προηγούμενο διάστημα από τα Μ.Μ.Ε. , αλλά και η ήπια δίωξη της χαρακτηρισμένης, και επίσημα πλέον, εγκληματικής οργάνωσης. 

Επιπρόσθετα, ενισχυτικό στοιχείο των παραπάνω, η αποδεδειγμένη συνεργασία μελών της Χ.Α. με δυνάμεις καταστολής. Συν τοις άλλοις, με την στάση της στα όσα κινήματα ήρθαν σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική (εργαζόμενοι ΕΡΤ, Σκουριές Χαλκιδικής κ.α.) όχι μόνο δεν τα στήριξε, αλλά βρέθηκε απέναντί τους και στο πλευρό της κυβέρνησης. 

Τέλος, αποπροσανατολίζει τον λαό τροφοδοτώντας τον με αποδιοπομπαίους τράγους, διασπώντας την ενότητά του και αποστρέφοντας την οργή του σε μετανάστες εργάτες, οι οποίοι αποτελούν θύματα. Με αυτόν τον τρόπο αφήνει στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Για τον λόγο αυτό διοργανώνουμε μια ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση προς ενίσχυση του νέου ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» της ομάδας Infowar Xstefanou (Debtocracy, Catastroika Documentary (Official)) όπου θα αναλυθούν το περιεχόμενο και οι στόχοι του έργου από τον Λεωνίδα Βατικιώτη (επιστημονικού επιμελητή των παραπάνω ντοκιμαντέρ) σε συνάρτηση με την κοινωνική επικαιρότητα. 

Παράλληλα, ομιλητές από διάφορους χώρους που συμμετέχουν σε δομές αλληλεγγύης και κοινωνικές αντιστάσεις πρόκειται να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το ίδιο θέμα."

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης