Επιστημονική ημερίδα: "Επιδημία της Παιδικής Παχυσαρκίας και στην Κρήτη: Τι πρέπει να ξέρουμε"

24-03-2014
18:00 to 22:00

Επιστημονική ημερίδα διοργανώνει η Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής με θέμα: "Η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας ΚΑΙ στην Κρήτη: τι πρέπει να ξέρουμε", στα πλαίσια του προγράμματος Πρόληψης και πρώιμης Διάγνωσης Παχυσαρκίας και Διαταραχών Νευροανάπτυξης σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού" - ΕΣΠΑ 2007-2013.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Άτριον.

Πρόγραμμα:

  • 17:00: Εισαγωγή: "Το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας στην Κρήτη", Λήδα Χατζή, Επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Διατροφής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
  • 17:15: "Ο ρόλος του λιπώδους ιστού στην ανάπτυξη της φλεγμονής", Ανδρέας Μαργιωρής, Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • 17:45: "Ο υπερσιτισμός στα πρώιμα στάδια της ζωής", Debbie Lawlor, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Πανεπιστήμιο Bristol, Ηνωμένο Βασίλειο.
  • 18:15: "Πρώιμες εκθέσεις σε περιβαλλοντικούς ρύπους και η σχέση τους με την ανάπτυξη της παιδικής παχυσαρκίας", Δαμασκηνή Βάλβη, Creal, Βαρκελώνη, Ισπανία.
  • 18:45: Διάλειμμα.
  • 19:00: "Καταπολεμώντας την παιδική παχυσαρκία μέσω των χαμηλών εκπομπών άνθρακα", Neil Pearce, London School of Hygiene and Tropical Medicine, Ηνωμένο Βασίλειο.
  • 19:30: "Ο ρόλος του stress και η ανάπτυξη της παιδικής παχυσαρκίας", Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • 20:00: "Επιστημονικές προτεραιότητες στην έρευνα για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας", Μανόλης Κογεβίνας, Creal, Βαρκελώνη, Ισπανία.
  • 20:30: Συζήτηση.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης