Ημερίδα: "Ο Εφηβικός λόγος - Η Κραυγή μιας Επανάστασης. Γιατί δεν με καταλαβαίνουν οι γονείς μου;"

12-10-2015
19:00 to 21:00
Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, στο επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελάκη) και ώρες 19:00-21:00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα: "Ο Εφηβικός λόγος - Η Κραυγή μιας Επανάστασης. Γιατί δεν με καταλαβαίνουν οι γονείς μου;".

Ομιλητής θα είναι ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, παραρτήματος Ηρακλείου, Παιδοψυχίατρος κ. Νίκος Μακαρώνας.

Στόχος της ημερίδας, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, αποτελεί η κατανόηση του εφήβου, η «αχαρτογράφητη» διαδρομή που μοιραία πρέπει να περάσει ο γονιός, αν θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει το παιδί σ' αυτήν την ηλικία και για να το καταφέρει, πρέπει πρώτα εκείνος να κατανοήσει τον τρόπο που λέγουν και συμπεριφέρονται οι έφηβοι.

Θα ακολουθήσει συζήτηση - διάλογος γύρω από το θέμα.

Η ημερίδα εντάσσεται και υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, που πραγματοποιεί η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, με την συνεργασία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης (11ο Λύκειο, Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου), του ΠΑΓΝΗ - ΓΝΗ «Βενιζέλειο» (Υπηρεσίας Ψυχολόγων του Γ.Ν. Η. «Βενιζέλειο», Κ.Ψ.Υ. Ηρακλείου, Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ), του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Ηρακλείου και του Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2015».

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης