Προβολές ντοκιμαντέρ: "Ruins (Ερείπια). Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης"

04-11-2013 20:30 to 06-11-2013 21:30

Η Ζωή Μαυρουδή, η Irate Greek, το Omniatv και το περιοδικό Unfollow παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ "Ruins (Ερείπια). Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης", σε σκηνοθεσία της Ζωής Μαυρουδή. 

Τα ΕΡΕΙΠΙΑ είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για HIV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα και τελικά διαπομπεύτηκαν όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Κρήτη - Πρόγραμμα προβολών: 

  • Χανιά: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στις 19:30, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης" (Ακτή Μιαούλη και Μαριδάκη). Διοργάνωση: Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων και ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ Δήμου Χανίων. Και Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 στις 20:30, στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5). Διοργάνωση: Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων.
  • Ρέθυμνο: Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2013 στις 20:00, στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάδου 12 Παλιά Πόλη). Διοργάνωση: Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου και Ανοιχτό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο.
  • Ηράκλειο: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στις 19:30, στην αίθουσα "Οδυσσέα Ελύτη" του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9). Διοργάνωση: Τμήμα Νοσηλευτικής των ΤΕΙ Κρήτης και Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού. Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, με τη συμμετοχή της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου, δημοσιογράφου (περιοδικό Unfollow), μέλους της ομάδας παραγωγής του ντοκιμαντέρ.
  • Σητεία: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στις 19:00, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Πολύκεντρου Σητείας. Διοργάνωση: Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας.

Ruins Documentary, Official Trailer, κλικ εδώ

Ραδιοφωνική συνέντευξη της Ζωής Μαυρουδή, κλικ εδώ

Πρόγραμμα και ανακοινώσεις προβολών ανά την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, κλικ εδώ.

Επίσημη ιστοσελίδα, κλικ εδώ.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης