Προβολή ντοκιμαντέρ: "Μια τάξη φυλετικά διαχωρισμένη"

08-03-2014
20:00 to 22:00
Το Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση "Γαλάτεια Καζαντζάκη" Ηρακλείου Κρήτης καλεί συναδέλφους καθηγητές, γονείς, παιδιά αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο στην προβολή του ντοκιμαντέρ "Μια τάξη φυλετικά διαχωρισμένη".

Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο κτίριο του 53ου & 54ου δημοτικού σχολείου (παλιά Ακαδημία)

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο καλλιεργούμενος εκφασισμός της κοινωνίας τρέφεται και από την έλλειψη παιδείας. Μας αφορά όλους.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μια πραγματική ιστορία. Ο μικρόκοσμος της κοινωνίας μας σε μια τάξη τρίτης δημοτικού - ένα συγκλονιστικό βιωματικό μάθημα κατά των διακρίσεων …μάθημα ανθρωπιάς, χαστούκι στις όποιες ψευδαισθήσεις περί ανωτερότητας…
Το 1968 ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονείται. Η δασκάλα Jane Elliott σε ένα μικρό σχολείο της Αίοβα αποφασίζει να διδάξει μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων τι θα πει ρατσισμός, πόσο εύκολα καλλιεργείται, πως νιώθει όποιος τον δέχεται. Τα παιδιά διαχωρίζονται σε δύο ομάδες με βάση το χρώμα των ματιών. Για αυτό το «μάθημα» που σημάδεψε τη ζωή τους, μιλούν όταν είναι ενήλικες πλέον. Το «μάθημα» επαναλαμβάνεται και επόμενες χρονιές και σε άλλα σχολεία και "επεκτείνεται" και σε ενηλίκους.

Ένα ντοκιμαντέρ που σίγουρα όποιος δει δε θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει…

Ένα μάθημα ζωής όλοι θα έπρεπε να παρακολουθήσουμε…

 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης