Προβολή ταινίας: "Φωτιά στο Αίμα" / "Fire in the blood"

03-10-2013
20:00 to 22:00

"Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα"

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ταξιδεύουν στην Ελλάδα και φτιάχνουν ένα διαφορετικό χάρτη: Το χάρτη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, παντού όπου υπάρχουν ανάγκες, παντού όπου υπάρχει ανθρώπινος πόνος.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9):

20:00 – 22:00: Προβολή της ταινίας "Φωτιά στο Αίμα" / "Fire in the blood" (2013, διάρκεια 87 λεπτά), του Dylan Mohan Gray.

Ένα ντοκιμαντέρ που εξηγεί πώς οι φαρμακοβιομηχανίες και οι κυβερνήσεις της Δύσης μπλοκάρουν την πρόσβαση σε χαμηλού κόστους φάρμακα κατά του AIDS για τους ασθενείς στον αναπτυσσόμενο κόσμο προκαλώντας εκατομμύρια άσκοπους θανάτους. 

Συζήτηση για την πρόσβαση στα φάρμακα με τον Απόστολο Βεΐζη, υπεύθυνο προγραμμάτων του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τον καθηγητή φαρμακολογίας, κύριο Αχιλλέα Γραβάνη. 

Σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο Ιδρύματων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου.  

Πρόκειται για μια από τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηράκλειο – Πόλη Χωρίς Σύνορα", σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με την υποστήριξη του ΚΕΣΑΝ (Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Ηρακλείου Κρήτης), του Κοινωνικού Χώρου Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και της Π.Α.Ε. Εργοτέλης, καθώς και με την συμμετοχή της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης", του Συλλόγου Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού "Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης", της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, του ραδιοφωνικού σταθμού "Μουσικό Κανάλι 105,1", της Ομάδας Χορού "Φυσαλίδα", της Ένωσης Φοιτητών Ιατρικής "Helmsic" και των Εκδόσεων "Ίτανος".

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα" επισκεφτείτε τον ιστότοπο: 
http://www.msf.gr/cwb/heraklion

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης