Προβολή ταινίας: "Πρόσβαση στη Ζώνη Κινδύνου" / "Access to Danger Zone"

04-10-2013 16:10

"Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα"

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ταξιδεύουν στην Ελλάδα και φτιάχνουν ένα διαφορετικό χάρτη: Το χάρτη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, παντού όπου υπάρχουν ανάγκες, παντού όπου υπάρχει ανθρώπινος πόνος.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9):

20:00 – 21:30 Προβολή της ταινίας "Πρόσβαση στη Ζώνη Κινδύνου" / "Access to Danger Zone" (2012, διάρκεια 70 λεπτά), των Eddie Gregoor & Peter Casaer με αφηγητή τον Daniel Day-Lewis. 

Ξεκινώντας από την απαγωγή δύο εργαζομένων στο ανθρωπιστικό έργο, σε ένα στρατόπεδο προσφύγων της Κένυας, η ταινία περιγράφει τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά τους να παρέχουν βοήθεια σε ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη: τη Σομαλία, το Ανατολικό Κονγκό και το Αφγανιστάν. 

Συζήτηση με τον Θανάση Σπυράτο, εθελοντή πεδίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

* Σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο Ιδρύματων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου.  

Πρόκειται για μια από τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηράκλειο – Πόλη Χωρίς Σύνορα", σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με την υποστήριξη του ΚΕΣΑΝ (Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Ηρακλείου Κρήτης), του Κοινωνικού Χώρου Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και της Π.Α.Ε. Εργοτέλης, καθώς και με την συμμετοχή της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης", του Συλλόγου Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού "Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης", της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, του ραδιοφωνικού σταθμού "Μουσικό Κανάλι 105,1", της Ομάδας Χορού "Φυσαλίδα", της Ένωσης Φοιτητών Ιατρικής "Helmsic" και των Εκδόσεων "Ίτανος".

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα" επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://www.msf.gr/cwb/heraklion

 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης