Συνάντηση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών σχετικά με τo "Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου"

25-11-2013
18:00 to 21:00
Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και ο Σύλλογος «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου», ο οποίος έχει δημιουργήσει  το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Ι.Α.), με σκοπό τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μόνο σε ανασφάλιστους - άπορους κατοίκους του Δήμου, προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς σε μία συνάντηση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17:00 - 20:00, στο χώρο του Κ.Ι.Α., παλαιά κτίρια (Πτέρυγα Μ) του Πανεπιστημίου Κρήτης (Λεωφόρος Κνωσού), με συντονιστές τον κ. Κούτη Αντώνη, Γιατρό Κοινωνικής Ιατρικής, Δρ Επιστημών Υγείας,και την κα Περακάκη Σοφία, Κοινωνική Λειτουργό.
 
Τα μέλη του Δικτύου, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιδιώκουν να επικοινωνήσουν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η έμπρακτη συμβολή όλων μας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου είναι ύψιστο ηθικό και κοινωνικό πρόταγμα. Κατά την τρίωρη αυτή συνάντηση οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν σχετικά με ζητήματα που αφορούν στο σχεδιασμό - υλοποίηση προγραμμάτων και ανάληψη δράσεων που αποτελούν παράδειγμα ήθους, αλληλεγγύης και πολιτικής, με όραμα μία Κοινωνία Δικαίου, όπου τα συνταγματικά δικαιώματα στην παιδεία, την υγεία και την εργασία δεν θα παραβιάζονται.
 
Επισημαίνουμε ότι η στελέχωση και υποστήριξη του Κ.Ι.Α., με γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλεύτριες, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, γραμματείς, τεχνικούς, εργάτες και άλλο προσωπικό γενικών υποστηρικτικών καθηκόντων, γίνονται αποκλειστικά με εθελοντές μέλη ή φίλους του Δικτύου με γνώμονα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
 
Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: zacharatou@sch.gr, στέλνοντας oνοματεπώνυμο / ειδικότητα / σχολείο / κινητό. Η συνάντηση είναι ανοικτή προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, συνεπώς δεν θα αναρτηθούν ονόματα στην ιστοσελίδα της Δ/θμιας.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης