Τριήμερο δράσεων ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης της ευρύτερης τοπικής κοινότητας: "Δώσε τρόπο στην οργή σου!"

17-10-2013 18:00 to 19-10-2013 22:00
Τριήμερο δράσεων ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης της ευρύτερης τοπικής κοινότητας: "Δώσε τρόπο στην οργή σου!"
17 - 18 - 19 Οκτωβρίου 2013
 
Τα μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, μέσα από ένα τριήμερο δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, επιδιώκουμε να επικοινωνήσουμε στην ευρύτερη τοπική κοινότητα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η έμπρακτη συμβολή όλων μας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου είναι ύψιστο ηθικό και κοινωνικό πρόταγμα.
 
Προασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, με δράσεις που αποτελούν παράδειγμα ήθους, αλληλεγγύης και πολιτικής και με όραμα μια Κοινωνία Δικαίου, όπου τα συνταγματικά δικαιώματα στη παιδεία, την υγεία και την εργασία δε θα παραβιάζονται.
 
Αποδεικνύουμε ότι υπάρχει το έμψυχο υλικό για μία άλλη πολιτική και μία άλλη κοινωνία, τέτοιες που να υπηρετούν τον άνθρωπο.
 
Συμβάλλουμε στην ηθική και πολιτική αντίσταση της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην αγοραία ηθική και την αγοραία πολιτική.
 
…γιατί ο δρόμος που οδηγεί στην επανασύσταση του Κράτους Πρόνοιας και της Δημόσιας Υγείας περνάει μέσα από δημοκρατικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.
 
Πρόγραμμα δράσεων
 
  • 17-18-19 Οκτωβρίου 2013Πλατεία Λιονταριών
Σημείο Πληροφόρησης: " Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου".
 
  • 17-18-19 Οκτωβρίου 2013, 18:00-22:00, Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεω"
Έκθεση φωτογραφίας: "Η Αθήνα στους δρόμους της κρίσης", του Βασίλη Μαθιουδάκη.
Η φωτογραφική έκθεση που φιλοξενήθηκε την άνοιξη στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δήμου Αθηναίων τώρα και στο Ηράκλειο. 
 
  • 18 Οκτωβρίου 2013, 19:00-22:00, Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεω"
Προβολή ντοκιμαντέρ - συζήτηση: "Ο λόγος των αποκλεισμένων" του Γιώργου Κεραμιδιώτη. Παραγωγή ΕΤ3. Επιστημονική επιμέλεια Κώστας Μπαϊρακτάρης, αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το ντοκιμαντέρ προλογίζει ένας από τους συντελεστές του, ο Σωτήρης Λαϊνάς, Δρ. Ψυχολογίας Α.Π.Θ. και Συντονιστής Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ., ο οποίος και συντονίζει τη συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της προβολής.
 
  • 19 Οκτωβρίου 2013, 18:00-21:00, Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεω"
Παρουσιάσεις - συζήτηση: "Πρωτοβουλίες συμπαράστασης - αλληλεγγύης: Παραδείγματα προς μίμηση ή αποφυγή;"
- Ομάδα Αγάπης Αγίου Ιωάννη
- Κοινωνική Αλληλεγγύη Δειλινών
- Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης
- Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Νομού Ηρακλείου
- Δίκτυο Ανταλλαγών και Αντιπραγματισμού Ηρακλείου
 
Η πρώτη ημέρα του τριημέρου δράσεων πραγματοποιείται στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των κοινωνικών ιατρείων αλληλεγγύης.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης