"Το Παιχνίδι μας ενώνει!"

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, που υλοποιεί το πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση "ESTIA", διοργάνωσαν ομάδα Αφγανών προσφύγων μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, "Το Παιχνίδι μας ενώνει!", με σκοπό την ενίσχυση της ένταξης των μαθητών στο σχολείο και γενικά στο καινούργιο κοινωνικό περιβάλλον όπου διαβιούν.

Στις συναντήσεις της ομάδας οι μαθητές κατασκεύασαν ένα παραδοσιακό παιχνίδι της επιλογής τους από το Αφγανιστάν, το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τους συμμαθητές τους τόσο στο σχολείο όπου φοιτούν όσο και σε διάφορες δράσεις που θα διοργανώσει το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης στην κοινότητα.

Μέσα από την ομάδα, την κατασκευή και προβολή του παιχνιδιού, οι μαθητές θα καλλιεργήσουν δεξιότητες, θα απασχοληθούν δημιουργικά, θα συνεργαστούν, θα αναπτύξουν σχέσεις, θα παίξουν και θα διασκεδάσουν. Επιπλέον, θα καλλιεργήσουν αξίες, θα θυμηθούν στοιχεία του πολιτισμού τους, θα αποκτήσουν νέες γνώσεις γύρω από αυτόν και θα μεταδώσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της κουλτούρας τους στην πόλη του Ηρακλείου.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης