Πρόληψη των Εξαρτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Ανανέωσης της Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (κλικ εδώ), για την ενίσχυση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα των ενόπλων δυνάμεων, το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με στρατιωτικές μονάδες του Νομού υλοποιεί προγράμματα ενημέρωσης, επιμόρφωσης και εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες του στρατού (διοικητές και υγειονομικό προσωπικό μονάδων) σε θέματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Θεματολογία: 
1. Εθνική στρατηγική για τα ναρκωτικά. 2. Ο.ΚΑ.ΝΑ.: Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του. 3. Τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας στην Ελλάδα. 4. Αρχές και φιλοσοφία της πρωτογενούς πρόληψης για τις εξαρτήσεις. 5. Αιτιολογία της εξάρτησης - Το ψυχοκοινωνικό προφίλ του ατόμου με υψηλό κίνδυνο για ουσιοεξάρτηση. 6. Αρχές επικοινωνίας και προσέγγισης του τοξικοεξαρτημένου ατόμου και της οικογένειάς του. 7. Ο ρόλος του επαγγελματία υγείας στην κινητοποίηση και παραπομπή των τοξικοεξαρτημένων.
 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης